Blog

door Anke de Jong

Helderheid en sprankeling

Ijskristallen ontstonden op ons slaapkamerraam vorige week.
Het is een mooi inspirerend beeld. Alsof de prachtige dansende kristallen zijn losgebroken uit een beperkende structuur. Net zoals loskomen van aanpassing en inhouding ruimte maakt voor creatiekracht en ontplooiing van eigen talenten en kwaliteiten.

Lees meer...

door Anke de Jong

Adem balanceert je levensenergie

Adem en stemklank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder adem geen stem, zonder adem geen leven. De klank Hã betekent op Hawaï adem, maar ook levensadem, leven en energie zijn. Adem is ook de golf waarop wij praten en klanken maken. Hoe wij ademen bepaalt, en weerspiegelt tegelijkertijd, hoe wij ons voelen.

 

Lees meer...

door Anke de Jong

Verwondering als Medicijn

Het was file lopen op de dijk langs de uiterwaarden vandaag. Het hoge water heeft de uiterwaarden veranderd in een prachtig schouwspel. De weerspiegeling van de bomen, de wolken en de zonnestralen. Het is als een levend kunstwerk wat ontzag inboezemt. Ontzag is een mix van verwondering, eerbied en een vleugje vrees.

Lees meer...

door Anke de Jong

Wat is jouw Verhaal?

Het is een bijzonder jaar, zonder meer. In een tijd dat het ontmoedigd wordt om fysiek in elkaars nabijheid te verkeren groeit het verlangen naar echte verbinding.
 

Lees meer...

door Anke de Jong

Emotie als wegwijzer

Emoties, we hebben ze allemaal. Wat zou het leven saai zijn zonder stemmingen, emoties en gevoel.
Dikwijls is dat ook een uitdaging, weet ik uit eigen ervaring.
 

Lees meer...

door Anke de Jong

Een Ommekeer

Wandelen in de mist in de bergen, tijdens mijn intervisie in Zwitserland.
Pas op het moment dat de zon doorbrak werden de besneeuwde bergtoppen zichtbaar,
slechts een kwartier duurde het, toen ging het mistgordijn weer dicht.

Lees meer...

door Anke de Jong

Flow en Stilte

Een uitzonderlijke en alledaagse ervaring
Hoe zit dat eigenlijk met flow en innerlijke stilte? Ik was nieuwsgierig en had de afgelopen dagen ruimte gemaakt voor mijzelf om mij er meer in te verdiepen. Ik kwam er achter dat...

Lees meer...

door Anke de Jong

Van doen en Zijn

Van doen en Zijn
Het voelt nog steeds onwennig moet ik eerlijk zeggen. Minder doen, meer Zijn. Ik ben zo groot gebracht met werken, werken en doen. En als ik dan in het Zijn ben, hoe kom ik dan tot doen zonder de verbinding met mijzelf te verliezen? Ik werd geïnspireerd door..

Lees meer...

door Anke de Jong

De schoonheid van het leven

Het jaar is alweer een paar weken oud. De tijd vliegt. Het was fijn om tijd door te brengen met vrienden en familie. Ik realiseer mij dat door de jaren heen ik familie meer ben gaan waarderen. Familie is er gewoon, altijd. Of je elkaar nou elke dag ziet, of een keer per jaar. Toen ik jonger was, keek ik vooral naar wat ik graag anders zag bij mijn familie...

Lees meer...