Van doen en Zijn

door Anke de Jong

Van doen en Zijn


Het voelt nog steeds onwennig moet ik eerlijk zeggen. Minder doen, meer Zijn. Ik ben zo groot gebracht met werken, werken en doen. En als ik dan in het Zijn ben, hoe kom ik dan tot doen zonder de verbinding met mijzelf te verliezen? Ik werd geinspireerd door een column van Ben Tiggelaar in de NRC. Hij beschrijft vier pijlers onder (werk)geluk.

- Purpose (hoger doel): Passen je activiteiten bij jouw belangrijkste persoonlijke waarden?
- Engagement (betrokkenheid): Ben je er emotioneel bij betrokken? Doe je de activiteiten in een flow, heb je er plezier in en is er ruimte voor je eigen ontwikkeling?
- Resilience (veerkracht): Focus in je activiteit, in plaats van af te dwalen. Blijkt dat we de helft van de tijd aan andere dingen denken dan aan de taak die we aan het uitvoeren zijn;-)
- Kindness (vriendelijkheid): Vriendelijkheid naar de ander, en dus ook naar jezelf. Oefen jezelf in respect, goed luisteren, empathie, compassie en dankbaarheid.
 
Ok, dat is leuk zul je zeggen. En nu? Je voelt hem al aankomen. Soul Voice zeker. Ja, inderdaad!
Soul Voice is een nieuwe stap in je persoonlijke ontwikkeling! Het vergroot je aanwezigheid in het moment en brengt rust in je hoofd en lijf. Je laat oude lagen los en komt dichter bij jezelf. Ervaar meer ruimte voor plezier, vervulling, dankbaarheid en zijn in het NU. Kom, en ervaar hoe dat is!

Ga terug