Emotie als wegwijzer

door Anke de Jong

Persoonlijk meesterschap voor iedereen

Emoties, we hebben ze allemaal. Wat zou het leven saai zijn zonder stemmingen, emoties en gevoel. Dikwijls is dat ook een uitdaging, weet ik uit eigen ervaring. Emoties komen er niet om je leven zuur te maken, maar om je te prikkelen tot een noodzakelijk actie en om je richting te geven naar de toekomst toe. (Uit "Scheppend Leven", Hans Andeweg). Elke emotie heeft een positieve kracht in zich. Zo nodigt bijvoorbeeld boosheid je uit om je innerlijke kracht te leren kennen en angst om van het avontuur te genieten. De kunst van het leven is meesterschap over je ongewenste emoties te verwerven en je verborgen kwaliteiten zelf te ontdekken. Het is de persoonlijke ervaring die tot een wezenlijke verandering leidt.
 
In een Soul Voice® workshop en bij een persoonlijke sessie staat de persoonlijke ervaring centraal. Gaandeweg leer je je eigen emotie/gevoel beter kennen. Om er vertrouwd mee te raken en om jouw onderliggende kwaliteiten eigen te gaan maken. Hoe fijn is dat!
 
De gratis stemmeditaties via zoom op dinsdagavond hebben veel gebracht. Het is echt niet nodig om fysiek bij elkaar te zijn om effect van de oefeningen te ervaren. Het was fijn om samen te sounden om meer in contact met je lijf en jezelf te zijn. Een ankerpunt in de week zoals iemand het noemde. Dank aan een ieder die mee heeft gedaan in de afgelopen maanden. Ik ben er nog over aan het nadenken hoe ik dit een vervolg kan geven.
 
En toch gaat er niets boven fysiek in dezelfde ruimte te zijn. Daarom is er nu een Soul Voice® 2-daagse voor twee personen. Hoe luxe is dat! Corona proof, veel bewegingsvrijheid en 1.5 - 2 meter afstand.
 

Ga terug