Flow en Stilte

door Anke de Jong

Een uitzonderlijke en alledaagse ervaring

Hoe zit dat eigenlijk met flow en innerlijke stilte? Ik was nieuwsgierig en had de afgelopen dagen ruimte gemaakt voor mijzelf om mij er meer in te verdiepen. Ik kwam er achter dat spanning in mijn lichaam een blokkade kan zijn om flow en innerlijke stilte te ervaren. De vastzittende energie maakt dan dat ik onrustig ben, mij af laat leiden door gedachten en moeilijk kan ontspannen. Gaandeweg ging ik experimenteren met mijn stem. Hoe de klanken hun weg vonden naar die plekken waar de spanning zat, hoe de klanken mij inzicht gaven en hoe de innerlijke stilte zich verruimde en flow als vanzelf ontstond. Wow!
 
Ongeacht wat er om je heen gebeurd, in contact te komen/te zijn met een rustpunt in jezelf, dat is een mooie oefening! Een hulpmiddel dat je kunt gebruiken is de klank van je stem op een nieuwe manier toe te passen. Stemklank gevuld met intentie raakt aan de onbewuste programmering van je lichaam en is in staat stukjes hiervan te herprogrammeren. Waardoor er "openingen" ontstaan voor verzachting, op je gemak zijn, veilig voelen, steun ervaren en ontspanning. Zachtjes, stapje voor stapje.
 
Vaak wordt gezegd, het is niet het doel, maar de weg er naartoe. Maar in dit geval is het allebei:-) De weg er naartoe ruimt op en maakt nieuwe energie vrij. Om vervolgens op die plek in het lichaam te komen waar je jezelf ontmoet en tot de ontdekking kunt komen "Dat het leven zo bedoeld is" aldus een reactie van een deelneemster tijdens een Soul Voice® 2-daagse.

Wil je meer toegang tot flow en een innerlijk rustpunt in je dagelijks leven? Nieuwsgierig hoe subtiel en gericht stemklankfrequenties je kunnen ondersteunen en helpen te ontspannen? Neem gerust contact met mij op voor meer info over de Soul Voice methodiek, mijn manier van werken, mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding en workshops. Ik hoor je graag!
 

Ga terug