De schoonheid van het leven

door Anke de Jong

De schoonheid van het leven

Het jaar is alweer een paar weken oud. De tijd vliegt. Het was fijn om tijd door te brengen met vrienden en familie. Ik realiseer mij dat door de jaren heen ik familie meer ben gaan waarderen. Familie is er gewoon, altijd. Of je elkaar nou elke dag ziet, of een keer per jaar. Toen ik jonger was, keek ik vooral naar wat ik graag anders zag bij mijn familie. Gaandeweg ben ik mijn eigen patronen gaan doorzien. Soul Voice is voor mij de sleutel geweest om mijn eigenheid, mijn eigen kracht, terug te halen naar mijzelf. Dit verstevigde de band met mijn familie. Het is ook een verbinding die altijd blijft. Mijn vader is al 20 jaar geleden overleden, en nog steeds voel ik soms zijn aanwezigheid. Alsof ie op mijn schouder meereist.

Logisch zul je zeggen, het is je biologische familie. Maar ook met vrienden, vriendinnen en Soul Voice collega's waar ik intensief mee heb opgetrokken kan als familie voelen. Net zoals met mijn vrienden in Vancouver. Rationeel gezien kan ik dat niet verklaren, waarom ik daar zo thuis ben. Het zijn banden uit een lange geschiedenis, een andere dimensie, een vorig leven, hoe je het ook mag noemen. Het is onderdeel van het Grote Mysterie en van de essentie en schoonheid van het leven.

Mijn werk gaat over de essentie, over belichaming in het hier en NU. Waar anders? Het is een uitnodiging om naar die plekken in je lijf te gaan waar je geraakt wordt, waar oude herinneringen gehoord mogen worden om je ware essentie te onthullen. En je de schoonheid van het leven in alle volheid kunt ervaren.

Ga terug