Anke de Jong

Hoi, ik ben Anke. Het is mijn droom om een bijdrage te leveren aan een maatschappij, waarin mensen werken aan het realiseren van wat hen ten diepste drijft. Dit is mijn droom, daar leef ik elke dag mee. Hier sta ik voor. Zet concreet kleine stapjes in de richting van zielsecht, authentiek en betekenisvol leven. Ongeacht je achtergrond, je type werk, je leeftijd.

Ik ben een Friese boerendochter, opgegroeid bij het water en weilanden. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig, en geboeid door alles wat leeft. Van huis uit heb ik meegekregen om alles nuchter, en vanuit de ratio te begrijpen. Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt. In de wetenschap heb ik mij jarenlang verdiept in moleculaire mechanismen voor gezondheid van planten.

Stem en intuïtie

Altijd ben ik heel gevoelig geweest. Het heeft 35 jaar geduurd voordat ik door kreeg dat ik meer kan voelen dan wat je met het blote oog kunt zien of kunt beredeneren. Ik voelde altijd heel veel, vooral ook van mijn omgeving. Na vele omzwervingen is mijn stem de manier gebleken om mijzelf echt te leren kennen. Via mijn stem durfde ik voorbij mijn analytische hoofd, mij over te geven aan de "roep van mijn hart". Mijn stem is de manier om handen en voeten te geven aan mijn gevoel en intuïtie.

Van hoofd naar hart

Een Lakota gezegde is: “De langste weg in je leven die je hebt af te leggen, is de weg van je hoofd naar je hart”. Mijn weg begon bij mijn hoofd. Universitaire studie, promotieonderzoek en de plantenwetenschap hebben mij 20 jaar lang mateloos geboeid. Dit heeft mij geleerd om analytisch te denken, en op een creatieve manier oplossingen te zoeken. De 4-jarige opleiding Intuïtieve ontwikkeling en professioneel aurareaden bij Carolina Bont leerde mij te onderscheiden wat van mijzelf is en wat van de ander. Bij een Dialoog training werd ik in mijn hart geraakt door de indiaanse liederen die er gezongen werden. Ik zag beelden van een vergeten geschiedenis. Hier wilde ik meer van weten, en reisde naar een First Nations conferentie in Vancouver. Ik kwam er achter dat beelden die ik zag niet mijn fantasie, maar een werkelijke wereld was. Ik maakte nieuwe vrienden, zij zagen dezelfde beelden. Mijn wereld stond op zijn kop. Er was geen weg meer terug naar alleen mijn hoofd. En gaandeweg ben ik meer mijn hart gaan volgen. Mijn onderzoeksbaan opgezegd, en mijn weg gevonden bij mijn eigen stem. De Soul Voice® methodiek leerde mij hoe via stemklank de verschillende werelden in mijzelf te verankeren. Al 14 jaar is Soul Voice mijn werk en leven. Ik ben gecertificeerd Soul Voice® Teacher & Practitioner.

Persoonlijk

Ik heb een lieve man en twee kinderen. Ik hou van buiten zijn, wandelen, zwemmen en schaatsen. Ik luister graag naar muziek, al naar gelang mijn stemming. En ik drink liters thee op een dag. Ik hou van kleur, in mijn omgeving en mijn kleding, en ik kan genieten van kunst.

Mijn droom

Ik droom ervan om een bijdrage te leveren aan een meer bewuste wereld. Dat ik een stukje mee mag lopen op je pad, om je te ondersteunen waar nodig, om je inzicht te verschaffen in je kwaliteiten, je talenten, om je eventueel een zetje te geven voorbij je comfort zone, zodat er meer ruimte komt voor jou in je dagelijks leven. De klank van de stem dringt door barrières heen en breekt open. Zet een eerste stap, neem CONTACT met mij op. Ik help je graag verder, in kleine stapjes.

Soul Voice met Anke

reactie

“ ..Ik ben je onnoembaar dankbaar voor jouw tomeloze energie en enorme stevige basis en je diepe inzichten. Zonder woorden heb je mij ‘gelezen’, door de klanken geleid... Dit voelt als zo’n stevige basis, en veiligheid, in veiligheid." - Maaike

reactie

"Je bent een gevoelige prachtige vrouw. Dank voor je support, verfijning, aandacht, stevigheid en vakvrouw in het Hier en Nu." Linda

reactie

"Anke, wat een feest, zoals jij je hebt ontwikkeld tot een heerlijke reisleider." Roeland Schweizer

reactie

"De space die je hield was heel sterk en dat was superfijn om te kunnen voelen en daarop te kunnen 'leunen'." Mirella Sinnige

reactie

"Dankzij jouw begeleiding in vrije ruimte, heb ik veel lagen kunnen doorwerken. " Audrey