Helderheid en sprankeling

door Anke de Jong

Loskomen van het oude - Bewegen naar het nieuwe

 
Bovenstaande  ijskristallen ontstonden op ons slaapkamerraam vorige week.
Het is een mooi inspirerend beeld. Alsof de prachtige dansende kristallen zijn losgebroken uit een beperkende structuur. Net zoals loskomen van aanpassing en inhouding ruimte maakt voor creatiekracht en ontplooiing van eigen talenten en kwaliteiten.
 
Herken je dat? Dat een patroon waar je tegenaanloopt zo lastig te veranderen is? Zoals een gewoonte van zoeken naar goedkeuring van anderen of jezelf inhouden om een eventuele consequentie uit de weg te gaan.
Terwijl het loskomen van een beperkend patroon of overtuiging in de praktijk juist een gevoel van opluchting geeft. Vorige week zei een client nog:" Het is van tevoren niet voor te stellen hoe het zal zijn als ik er doorheen ben. Elke keer gaat het mijn verwachting te boven."
 
Door spelenderwijs te experimenteren met stemklank kan je gericht gaan zoeken naar wat er achter je gewoonte schuilt en aanhaken op je eigen kern, essentie en oorsponkelijkheid. Dat geeft een gevoel van thuiskomen. "Hé, hé, eindelijk" hoor ik regelmatig bij workshops en privé sessies. Een herkennen van iets waar je altijd wist dat je er naar op zoek was. Het brengt ontspanning en ruimte en je gaat nieuwe mogelijkheden zien. Welkom thuis!
 
Welk persoonlijk patroon zou jij graag achter je laten bij het overgaan naar het nieuwe jaar? Waar zou jij graag meer ruimte voor hebben? Waar zou je naartoe willen bewegen? Neem het mee in je intentie of je aandacht, zodat het kan uitkristalliseren in deze weken van verstilling, verwondering en bezinning.
 
 

Ga terug